Două avioane de mici dimensiuni s-au prăbuşit la Frătăuţii Vechi, Suceava, după ce s-au ciocnit în zbor, în timpul unui zbor de antrenament. Unul dintre piloţi a murit, iar celălalt a fost rănit în tragedie.

In jurul orei 11.15, două avioane de mici dimensiuni, care efectuau manevre, în zona unui aerodrom omologat, de pe raza comunei Fratautii Vechi, în perspectiva unui miting aviatic ce urmează să se desfășoare, în această după amiază, pe Aeroportul internațional Stefan cel Mare Suceava, au intrat în coliziune în zbor, prabusindu-se.

Articolul continua dupa recomandari

Un pilot din București a decedat pe loc iar celălalt pilot din Timișoara este grav rănit.    

A fost contactat procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Suceava, conform competenței, urmând a se efectua cercetări pentru stabilirea cu exactitate a condițiilor producerii evenimentului.

Piloţii participau la un show aviatic la Suceava

Potrivit echipelor de intervenţie, piloţii au rămas încarceraţi. În zonă au intervenit o autospecială specializată în stingere şi descarcerare, un echipaj SMURD şi un echipaj SAJ. 

Ei sunt piloţii celor două avioane prăbuşite în Suceava, la Frătăuţii Vechi

Cei doi piloţi urmau să participe la un show aerian, pe Aeroportul Internaţional Ştefan cel Mare din Suceva, în cursul după-amiezii. Mitingul aviatic a fost însă anulat.