Curtea de Apel Craiova a decis, astăzi, ca dosarul Sorinei, fetiţa adoptată de o familie din SUA, să fie strămutat la Tribunalul Olt (Slatina), în urma solicitării familiei adoptive a fetiţei de 9 ani.

Astfel, judecătorii Tribunalului Olt vor fi cei care vor decide dacă fata poate sau nu să plece în Statele Unite ale Americii.

Articolul continua dupa recomandari

"S-a admis cererea de strămutare a dosarului de la Judecătoria Drobeta Turnu Severin la Tribunalul Olt. Minuta este mai amplă, au fost desfiinţate şi actele întocmite de Judecătoria Drobeta Turnu Severin ca urmare a admiterii cererii de strămutare. Dosarul va fi trimis la Tribunalul Olt, se va înregistra şi se va da un termen de judecare. Conform minute se dispune refacerea tuturor actelor îndeplinite de instanţă înainte de strămutare", a declarat Ionel Grigorie, purtătorul de cuvânt al Curţii de Apel Craiova.

Părinţii adoptivi ai fetiţei au cerut strămutarea judecării dosarului de teamă că vor fi linşaţi şi pentru a evita un scandal la Tribunalul Mehedinţi.

Cazul Sorinei, fetiţa târâtă de un procuror din casa în care locuia la Baia de Aramă, a stârnit un scandal naţional, după ce imaginile au fost făcute publice.