Tânărul care şi-a pus dulăii amstaff să sfâşie un alt câine se apără. Poliţia a deschis dosar penal pe numele lui Ciprian Severin şi l-a audiat deja pe acesta.

Proprietarul celor doi dulăi amstaff care au fost filmaţi pe o stradă din Broşteni sfâşiind un ciobănesc fără stăpân a fost audiat de poliţiti ai IPJ Suceava, care au deschis dosar penal pentru infracţiunile de organizare de lupte de câini fără drept, faptă care se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 3 ani.

Articolul continua dupa recomandari

Conform purtătorului de cuvânt al IPJ Suceava, citat de Informaţia Ta, Ionuţ Epureanu, s-au făcut deja o serie de verificări în bazele de date, iar tânărul are înscrise animalele în registrul câinilor periculoşi.

Ciprian Severin susţine că nu pregăteşte câinii pentru lupte şi nici nu i-a asmuţit asupra ciobănescului rănit grav, cei doi câini ai săi din rasa amstaff ajungând accidental pe stradă. 

Cainele grav rănit a ajuns în grija celor de la Asociaţia Casa lui Patrocle, din Suceava. Reprezentanţii asociaţiei susţin că stămânul dulăilor amstaff i-a asmuţit asupra câinelui vagabond.