La cinci ani de la tragedia în care trei tinere şi-au pierdut viaţa, judecătorii Curţii de Apel Constanţa au decis reluarea dosarului, în condiţiile în care familiile fetelor aşteptau o sentinţă definitivă.

După mai multe amânări ale sentinţei finale, judecătorii Curţii de Apel Constanţa au anunţat, astăzi, că dosarul 'Beirut' va fi repus pe rol.

Articolul continua dupa recomandari

"În baza art. 123 alin. 3 din Regulamentul de ordine interioară al instanţelor judecătoreşti, repune cauza pe rol, în vederea reluării dezbaterilor. Se citează părţile şi se încunoştiinţează apărătorii aleşi şi din oficiu ai părţilor. Se fixează termen de judecată la data de 05.06.2017, ora 10.30. (...) Definitivă. Pronunţată în şedinţă publică, azi 22.05.2019", se arată în minuta deciziei Curţii de Apel Constanţa.

Astfel, dosarul în care patronul restaurantului Beirut din Constanţa, George Karam, este acuzat de 'neluarea măsurilor legale de securitate şi sănătate în muncă', va fi reluat la Curtea de Apel Constanţa.

În primă instanţă, George Karam a fost condamnat la 10 ani de închisoare, Constantin Pavel a primit 8 ani şi 7 luni de închisoare, iar Dumitru Jurca a fost condamnat la 7 ani şi o lună de închisoare.

De asemenea, Judecătoria Constanţa a decis atunci ca fostul patron al restaurantului Beirut, precum şi ceilalţi inculpaţi din dosar, să plătească daune în valoare totală de peste 7 milioane de euro.

Ioana Nicoleta Cengher, Mihaela Tucă şi Nicoleta Vasiliţeanu şi-au pierdut viaţa pe 5 aprilie 2014, într-un incendiu devastator izbucnit la restaurantul Beirut de pe bulevardul Tomis din Constanţa.