Doru Cristian Piluț ducea o viaţă de vis în Costa Rica. Românul, deşi era căutat de 16 ani prin Interpol pentru crimă, îşi refăcuse viaţa şi dăduse uitării nenorocirea pe care o comisese.

El s-a îndrăgostit de o tânără din Costa Rica și împreună au o fiică.

Articolul continua dupa recomandari

La fel ca orice familist care are o familie de întreţinut, Doru Cristian Piluț se ducea la muncă zilnic, ca şofer de taxi şi mai lucra şi în agricultură. Un bărbat dedicat soţiei şi fetiţei sale, despre care nimeni nu putea să bănuiască ce făcuse.

Nimeni nu ştia că Doru a ucis un vecin în bătaie, ajutat chiar de tatăl său. Atât el, cât şi tatăl său, au fost condamnaţi la 15 ani de închisoare în 2002, după un proces care a durat 6 ani.

Vezi 5 imagini în Galerie

După condamnare, Doru Cristian Piluț a dispărut ca prin farmec. Tatăl său a fost încarcerat, însă Piluţ era de negăsit. Şi a fost aşa timp de 16 ani.

Șofer de taxi, tată şi soţ

În căutarea unei noi vieți şi ajuns în Costa Rica, Doru a căutat un loc de muncă, dar care să nu atragă atenția, așa că, potrivit autorităților judiciare, el s-a angajat şofer de taxi în San José și La Fortuna de San Carlos.

Câțiva ani mai târziu, românul a decis să nu mai fie taximetrist, pentru a se dedica lucrărilor de construcții și agricultură, în care nu a atras prea multă atenție. După această, s-a îndrăgostit de o localnică şi împreună au zămislit o fiică. Ani de zile au trăit fericiţi, ca o familie adevărată.

Vezi 5 imagini în Galerie

Asta până când a fost prins de Interpol, dar nu sunt informaţii exacte cum s-a întâmplat acest lucru. Oficiul Procurorului a indicat că autoritățile române au cerut extrădarea lui Doru Cristian Piluț, pentru a executa sentința în așteptare.

Vezi 5 imagini în Galerie

"Autoritățile române au făcut cererea de extrădare a acuzatului prin intermediul Ambasadei din Mexic a acelei țări europene. Această solicitare a fost transmisă ambasadei din Costa Rica în Mexic, de unde a trecut în mâinile Ministerului de Externe din Costa Rica ", a declarat Procuratura.