O situaţie fără precedent a pus în pericol mii de bolnavi din România. Donarea de sânge a fost blocată în toată ţara. Sistemul s-a oprit după ce Institutul de Hematologie nu a plătit factura la internet.

Situaţia este una halucinantă. Oamenii care voiau să doneze sânge au fost trimişi acasă, în condiţiile în care în România este o continuă criză de sânge. Mai mulţi directori ai centrelor de transfuzii din ţară s-au plâns că nu au putut înregistra donatori sau, şi mai grav, că nu au putut elibera sânge pentru că nu au avut acces la internet.

Articolul continua dupa recomandari

Şefii Institutului Naţional de Hematologie nu au plătit factura la providerul de internet pe motiv că ar fi venit după 20 decembrie. Aceştia spun că nu s-a putut face plata prin Trezorerie pentru că a fost perioada sărbătorilor de iarnă, deşi este 15 ianuarie şi sărbătorile s-au încheiat de mult.

După ce problema s-a acutizat şi a ajuns în atenţia presei, chiar ministrul sănătăţii, Sorina Pintea, ne-a anunţat că problema a fost remediată. Aşa că vă rog să reţineţi, de mâine puteţi dona din nou sânge cei care puteţi şi doriţi.