35,7% dintre români trăiesc în sărăcie, potrivit statisticii europene. Rata abandonului şcolar este la 18% şi asta e de multe ori legată şi de faptul că elevii nu au cu ce să se îmbrace sau să se încalţe, ca să ajungă la şcoală. 

Vin sărbătorile şi cu siguranţă mulţi dintre dumneavoastră v-aţi apucat să faceţi curăţenie în casă şi aţi găsit haine pe care nu vreţi să le mai purtaţi. Atenţie, haine în bună stare, şi dacă nu ştiţi ce să faceţi cu ele, noi vă dăm câteva ponturi.

Articolul continua dupa recomandari

Colegul nostru, Bogdan, obişnuieşte să vină într-un prac din Bucureşti, parcul Bazilescu şi aduce deseori hainele pe care nu le mai foloseşte.

Bogdan: Da, aducem după ce le sortăm, sunt haine în bună stare, e foarte important să spunem asta şi le ducem în containerele din parcul Bazilescu. Ştiu că mai sunt containere şi în alte parcuri din Bucureşti şi ele vor ajunge la oamenii care au cu adevărat nevoie de ele. Dar, repet, sunt haine în bună stare.

O altă variantă, la fel, la îndemâna oricui este magazinul gol, şi chiar dacă numele îi spune "magazinul gol", e plin! Au venit deja foarte mulţi oameni să să doneze hainele pe care nu le mai folosesc. Este însă şi o perioadă în care pot veni. Pesemne că acum că sunt sărbătorile au venit din ce în ce mai mulţi.

Ana Maria Leca, manager centru comercial: Timp de aproape o lună de zile acesta vă aşteaptă. Vă aşteptăm pe toţi cei care vreţi să donaţi haine să umplem acest magazin gol pentru că noi, până la urmă, promovăm un magazin gol dar avem nevoie de ajutorul oamenilor să îl umplem cu haine. Noi ne ocupăm de sortare, igienizare, spălare. Împreună cu cei de la Crucea Roşie vom alege beneficiarii acestui proiect.

Mihaela, manager magazin caritabil: Dacă vreţi să veniţi la unul dintre cele două magazine Social Exchange noi vă aşteptăm cu drag! Regulile sunt foarte simple: tot ce trebuie să faceţi este să strângeţi acasă toate hainele pentru copii şi adulţi pe care nu le mai purtaţi dar care să fie într-o stare bună, să nu fie rupte, deteriorate sau pătate. Nu este necesar să mergeţi înainte la o curăţătorie profesională, ci veniţi la noi. De faţă cu unul dintre angajaâii noştri ele vor fi triate şi cu ajutorul beneficiarilor le sortăm, le spălăm, le igienizăm şi le trimitem mai departe celor care au nevoie.