Sezonul rece bate la uşă, iar odată cu el apar şi problemele provocate de instalaţiile de încălzire neîngrijite aşa cum trebuie. Doi soţi din Mehedinţi au murit în somn, intoxicaţi cu monoxid de carbon de la o sobă al cărei horn nu fusese curăţat.

Tragedia s-a petrecut în localitatea Dănceu din Mehedinţi. Cei doi soţi, ambii în vârstă de 51 de ani, veniseră din Orşova la casa părintească a bărbatului pentru a-i face parastasul de 40 de zile mamei sale. 

Articolul continua dupa recomandari

Vecin: Au facut sarmale, au facut pregatiri pentru ca la ora 11 trebuia sa vina parintele sa citeasca masa. Fratele dansului, cand il auzii strigand pe drum, cand veni el de dimineata incoace sa pregateasca, sa puna mesele, ei erau deja morti in casa si focul ardea sus.

Vecină: Am fugit, am intrat in casa, ei erau amandoi intinsi in pat. S-au intoxicat cu fum. 

În somn s-au stins cei doi. Vecinii au dat alarma, şi o ambulanţă SMURD şi una aparţinând Serviciului Judeţean de ambulanţă au intervenit, dar salvatorii nu au mai putut face nimic.

Vecin: O soba probabil a fost necuratata ca de cand zice ca scoate fum, scoate fum.

Mai grav este că, acum doi ani, bătrâna care locuia în casă era să-şi găsească sfârşitul în acelaşi mod, povestesc vecinii.

Vecin: Tot din cauza sobei, vorbea cu fata la telefon si la un moment dat nu s-a mai putut vorbi si i-a dat telefon lui unchisu si a venit ala imediat, a luat o salvarea, a dus-o la Severin si pana la Severin si-a revenit.

Raluca Târcă ISU Mehedinţi: Pentru evitarea unor astfel de tragedii, atragem atentia cetatenilor ca este interzisa folosirea cosurilor de fum netencuite sau deteriorate. Totodata, reamintim cetatenilor ca au obligatia de a verifica si curata periodic cosurile de fum apeland la personal specializat.

Poliţiştii au deschis acum o anchetă şi în acest caz.