Doi români au fost împuşcaţi în Irlanda, în noaptea de Anul Nou, în pizzeria la care lucrau. Atacatorii, un bărbat de 44 de ani şi fiul lui de 16 ani au fost arestaţi. Cei doi români sunt în spital, unul dintre ei în stare gravă, după ce un glonte i-a trecut prin gât.

Cei doi irlandezi arestaţi sunt acuzaţi de tentativă de omor, iar victimele lor, doi români, unul de 38 de ani, celălalt de 28 de ani, sunt în stare gravă, dar stabilă, la spital. Cei doi atacatori au intrat în pizzeria unde lucrau românii, în nordul Dublinului, la câteva minute după Anul Nou, şi au deschis focul asupra celor doi.

Articolul continua dupa recomandari

Împuşcaţi în gât şi în stomac

Ionuţ Datcu a fost împuşcat direct în gât, în vreme ce Vasile Biţică a primit un glonte în stomac. Niciunul nu are viaţa pusă în pericol, dar rănile sunt foarte grave.

Atacatorii au intrat în pizzeria în care lucrau românii la 22 de minute după miezul nopţii, pe 1 ianuarie, şi au deschis focul asupra celor doi angajaţi români care lucrau acolo. Apoi s-au urcat pe biciclete şi au fugit.

Poliţia i-a arestat şi ancheta se desfăşoară cu acuzaţia de tentativă de omor, mai ales că anchetatorii cred că nu a fost vorba doar de un jaf, ci de o răfuială mai veche.