Doi români au furat 30 de biciclete în Belgia şi le-au vândut la Bruxelles cu 75.000 de euro. Românii riscă acum trei ani de închisoare. Niciun euro nu a fost recuperat de la ei.

Cei doi români, Ionel N., care locuieşte de 10 ani la Bruxelles, şi Augustin F., un prieten venit în vizită din ţară, au furat în câteva zile 30 de biciclete la Oostende, iar în mai puţin de o săptămână le-au vândut pe toate pe piaţa neagră din Bruxelles, pentru sume între 500 şi 3.000 de euro. Suma totală câştigată de cei doi a fost de 75.000 de euro.

Articolul continua dupa recomandari

Furturile au avut loc în iunie 2018, iar Ionel M. a spus la tribunal că a fost obligat să fure pentru a-şi întreţine familie: "Urma să mă angajez cu contract de muncă în august, dar ce era să fac timp de două luni? Nu aveam niciun venit pentru familia mea!"

Românii tăiau cu o foarfecă specială lanţurile de care era prinse bicicletele, apoi plecau de lângă ele. Se întorceau după câteva minute dacă nimeni nu apărea lângă bicicletă, o urcau într-o dubiţă şi se făceau nevăzuţi. Cele mai scumple biciclete erau modele electrice, procurorii ajungând la concluzia că erau specializaţi şi ştiau exact ce trebuie să fure.

Ionel N. a încercat să înduplece judecătorul la procesul de marţi şi în sală au venit să asiste fiica lui de 11 ani şi soţia lui, cele două începând să plângă atunci când românul a fost audiat.

Tribunalul a stabilit că sentinţa pentru cei doi va fi anunţată pe 19 martie.