Doi bătrâni paralizaţi, din oraşul brăilean Însurăţei, au murit într-un incendiu produs în locuinţa lor, în noapte de duminică spre luni, de la o pătură lăsată la uscat pe sobă, potrivit informaţiilor furnizate de Biroul de presă al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) "Dunărea" Brăila.

Ca detaliu înfiorător, potrivit presei locale, unul dintre ei îşi aprinsese o lumânare, simţindu-şi sfârşitul aproape, însă incendiul n-ar fi pornit de la lumânarea respectivă, ci de la pătura de pe sobă.

Articolul continua dupa recomandari

Flăcările au fost observate de unul din fiii celor doi bătrâni, care locuieşte în aceeaşi curte şi care a intrat prin foc, încercând să îşi salveze părinţii.

Bărbatul, în vârstă de 47 de ani, nu a reuşit să îi salveze pe bătrâni, care au decedat în incendiu, şi abia a reuşit să iasă din camera aflată în flăcări, fiind ars pe mâini şi pe faţă.

Pompierii au intervenit cu o autospecială şi au stins incendiul, iar în urma cercetărilor, specialiştii au constat că focul a pornit de la o pătură lăsată la uscat pe soba din camera în care dormeau bătrânii.