Doi bărbaţi s-au spânzurat în aceeaşi zi, într-o comună din Botoşani. Întreaga comunitate e în stare de şoc şi oamenii cred că s-a abătut un blestem asupra satului lor.

La interval de doar câteva ore, doi bărbaţi au fost găsiţi fără suflare în comuna Mileanca, ambii alegând să-şi pună capăt zilelor spânzurându-se, scrie Monitorul de Botoşani.

Articolul continua dupa recomandari

Primul caz a fost al unui bărbat în vârstă de 49 de ani. Acesta a fost găsit sâmbătă spre amiază în propria casă, spânzurat de clanţa uşii. Descoperirea macabră a fost făcută de o vecină de-a bărbatului, îngrijorată că nu îl văzuse pe acesta deloc pe parcursul zilei. 

Femeia a sunat la 112, la faţa locului ajungând un echipaj de la Ambulanţă, care însă nu a mai putut face nimic pentru bărbatul care i-a şocat pe cei care l-au găsit, prin determinarea pe care a avut-o pentru a-şi pune capăt zilelor în acel fel.

La câteva ore distanţă, un sătean care trecea prin dreptul terenului de sport a observat trupul unui bărbat într-un copac din apropiere. În momentul în care s-a apropiat, acesta şi-a recunoscut un vecin, în vârstă de 48 de ani, care şi-a pus capăt zilelor tot cu ajutorul unui ştreang improvizat. Din păcate, nici în acest caz intervenţia cadrelor medicale nu a fost de ajutor.

Ambele trupuri au fost preluate de medicii legişti, care urmează să efectueze necropsii pentru stabilirea cu exactitate a cauzelor morţii. "Cadavrele nu prezentau urme de violenţă. Au fost deschise dosare penale pentru moarte suspectă şi se efectuează cercetări pentru stabilirea tuturor împrejurărilor de producere a evenimentelor.", a precizat ofiţerul Maria Carp, purtător de cuvânt al IJP Botoşani.

În urmă cu mai puţin de un an, imediat după Paşte, doi soţi au fost găsiţi fără suflare în propria gospodărie, după ce şi-au pus capăt zilelor tot prin spânzurare, tot la Mileanca.