Doi artişti renumiţi au fost ridicaţi de pe aeroportul din Iaşi şi audiaţi ore în şir la DIICOT, pentru că în bagajele lor s-au găsit droguri. Sunt DJ celebri şi au venit din Olanda pentru cel mai mare festival de muzică electronică, organizat în Moldova. Poliţiştii au găsit canabis, dar şi mai multe pastile suspecte, despre care unul dintre DJ spune că sunt vitamine. Anchetatorii le-au trimis la analize şi au deschis un dosar penal.

Sunnrey James  şi Ryan Marciano, doi cunoscuţi DJ olandezi, au urcat vineri noaptea să mixeze pe scena celui mai mare festival de muzică electronică organizat la Iaşi. S-au distrat alături de fanii români şi au marcat fiecare moment al prestaţiei artistice cu câte un instastory.

Articolul continua dupa recomandari

Câteva ore mai tâziu, pe aeroportul din Iaşi, comportamentul lor ciudat a dat de bănuit poliţiştilor. 

În bagajele lor au fost descoperite mai multe pastile despre care anchetatorii cred că ar fi droguri de mare risc, dar şi aproape un gram de canabis. După ce au fost reţinuţi câteva ore pe aeroport, aceştia au fost duşi la audieri.

Planul lor a fost dat peste cap. Urmau să plece de la Iaşi spre Bucureşti şi mai apoi către Amsterdam unde aveau un alt eveniment chiar în zilele următoare. Iar la finalul lunii iunie fanii îi aşteptau în Ibiza, unde ar fi urmat să urce pe scenă alături de cunoscutul DJ Armin van Bureen. Cei doi artişti olandezi sunt populari în rândul iubitorilor de muzică electronică. 

Anchetatorii încearcă acum să afle de unde proveneau drogurile şi dacă cei doi DJ au făcut rost de ele în România. Organizatorii festivalului spun că nici nu se pune problema.

Alina Cojocaru, PR Afterhills:
Organizatorii Afterhills nu se declară responsabili, pentru că tot ceea ce nu este şi nu se întamplă în perimetrul festivalului nu ţine de responsabilitatea noastră. 

La audieri, unul dintre artişti a spus că pastilele suspecte ar fi de fapt vitamine. Anchetatorii nu îl pot pune încă sub acuzare şi au trimis probele la un laborator. În timp ce ancheta continuă pe numele celuilalt DJ, acuzat de posesie de droguri.