Mai multe persoane au scandat "vrem autostradă", în timpul discursului preşedintelui Klaus Iohannis de la Iaşi, la manifestările dedicate Unirii.

Preşedintele Klaus Iohannis a fost prezent la Iaşi, unde a susţinut un discurs, cu ocazia manifestărilor dedicate Unirii Principatelor Române. Mai multe persoane din mulţime au scandat "vrem autostradă", în timpul discursului preşedintelui.

Articolul continua dupa recomandari

Preşedintele Iohannis, discurs la Iaşi, de Ziua Unirii Principatelor Române

Klaus Iohannis a venit la manifestările de la Iaşi însoţit de soţia sa, Carmen, la eveniment participând şi ambasadorul SUA, Adrian Zuckerman, premierul Ludovic Orban, dar alte oficialităţi. Din mulţime, mai multe persoane au cerut construcţia de autostrăzi în România, preşedintele Iohannis făcând o precizare în acest sens, în timpul discursului său.

"Pentru că ne aflăm la Iaşi, în inima Moldovei, transmit un semnal ferm către guvernanţi: românii şi România au nevoie de Autostrada Unirii, proiect consfinţit prin lege, care obligă statul să realizeze un drum de mare viteză peste Carpaţi. Provinciile istorice Moldova şi Transilvania trebuie să fie unite. Fără această autostradă, Moldova nu va putea recupera decalajul economic", a precizat preşedintele în discurs.