Directorul economic al Spitalului Universitar din Bucureşti, Liana Păuleanu a demisionat, miercuri, motivând că a luat această decizie din cauza atitudinii managerului spitalului, Adriana Nica. În urma anunţului, doi asistenţi au intrat în greva foamei. 

"Menţionez că nu accept să fiu tratată aşa cum aţi avut amabilitatea să o faceţi ieri în prezenţa Corpului de control al Ministerului Sănătăţii. Vă rog frumos să trataţi subordonaţii cu respect şi să vă asumaţi deciziile luate”, a scris directorul financiar-contabil al Spitalului Universitar în demisia înaintată miercuri dimineaţa managerului spitalului.

Articolul continua dupa recomandari

O echipă a Corpului de control al ministrului Sănătăţii a dispus verificări la unitatea medicală, după Lianei Păulanu. De asemenea, mai mulţi asistenţi s-au arătat nemulţumiţi de condiţiile de lucru şi au protestat din nou miercuri.

Managerul Spitalului Universitar, Adriana Nica este acuzat de mai mulţi asistenţi medicali că nu investeşte în unitatea sanitară, în ciuda faptului că Ministrul Sănătăţii a alocat fonduri suficient de mari pentru asta. 

Unul din cei doi angajaţi care au intrat în greva foamei a avut nevoie de ajutor medical astăzi. Bărbatul, Daniel Simion, a refuzat să i se facă analize la spitalul unde lucrează şi a fost transportat la Spitalul Militar.

Începând de marţi, Corpul de Control al ministrului Sănătăţii face verificări la Spitalul Universitar pentru a vedea modul în care au fost folosiţi banii alocaţi.

Sursă: News.ro