O vizită-surpriză a ministrulului Transporturilor pe cel mai mare aeroport din ţară s-a încheiat cu demiterea directorului general. După un tur făcut dimineaţă prin Aeroportul Henri Coandă, Răzvan Cuc spune că a găsit mizerie de nedescris. Gunoaie aruncate la voia întâmplării şi parcări ciuruite de gropi. Problemele sunt însă mult mai vechi. Observator a arătat în mai multe rânduri că Aeroportul Otopeni a ajuns să arate ca după bombardamente, deşi există mulţi bani care ar putea fi folosiţi în investiţii. 

Aeroportul Otopeni îşi întâmpina pasagerii în 2018 cu o parcare ciuruită de gropi pe fiecare metru pătrat, lifturi blocate în timp şi mizerie. Un an mai târziu, aeroportul arată la fel. Ba chiar, în unele zone, mai rău. 

Articolul continua dupa recomandari

Parcarea Aeroportului Otopeni, peisaj dezolant

De ani de zile nu se face nimic. Abia acum o săptămână a început să se peticească situaţia pe ici, pe colo. Dar călătorii nu au încredere într-un asemenea proiect şi spun că "100% se vor face investiţii, dar numai atunci când o să cadă cineva şi o să-şi rupă ceva". 

Gropile sunt atât de adânci, încât roţile maşinilor se afundă cu totul. Iar puzzle-ul dezastrului este şi mai mare. 

Parcarea terminalului sosiri îi întâmpină pe pasageri cu un peisaj dezolant: gropi în asfalt, cabluri neizolate şi moloz uitat de angajaţii de aici, semn că s-au apucat de câteva reparaţii. Iar din cele două lifturi de pe palier, funcţionează doar unul. 

Ministrul Transporturilor, nemulţumit de directorul Aeroportului Otopeni

Sunt probleme vechi pe care ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, pare să le fi descoperit în vizita inopinată de joi dimineaţă.

Răzvan Cuc, ministrul Transporturilor: Dacă vedeam că sunt procedurile lansate pentru achiziţionarea de servicii pentru curăţenie, pentru modernizarea parcării, atunci aş fi înţeles. În condiţiile în care nu s-a făcut absolut nimic, eu nu mai tolerez un asemenea comportament şi îl las pe domnul director să plece, să gestioneze alte companii, în altă parte 

Oamenii se plâng şi de lipsa altor investiţii.

Valentin Iordache, purtător de cuvânt CNAB: Sunt multe proiecte de investiţii care sunt în curs, unele dintre ele sunt deja ridicate, urmând să aibă loc licitaţiile, altele sunt în pregătire, în stadii avansate şi aici vorbim atât de cele două piste, cât şi de unele căi de rulare 

14 milioane de pasageri, anul trecut pe Aeroportul Otopeni

După vizita ministrului, directorul companiei Aeroporturi, Gabriel Stoe, a fost demis după trei luni de mandat. Îi va lua locul adjunctul său, potrivit unor surse. 

În săptămâna Mare, conducerea aeroportului a vrut totuşi să păstreze aparenţele, aşa că i-a întâmpinat pe turişti cu produse tradiţionale. 

Cel mai mare aeroport din ţară a fost tranzitat de aproape 14 milioane de pasageri în 2018, cu aproape un milion mai mult faţă de 2017.