Avem noi imagini din casa ororilor din Caracal! Sunt cadre surprinse în camera unde Alexandra a fost ţinută cu forţa şi, cel mai probabil, ucisă. În haosul şi mizeria de nedescris din încăpere, anchetatorii au găsit un anunţ matrimonial în care Gheorghe Dincă îşi căuta parteneră de viaţă.

O încăpere mizeră de câţiva metri pătraţi, fără uşă şi fără geamuri, încărcată cu obiecte. Pe pereţi sunt agăţate pungi, iar pe patul improvizat e aruncată o plapumă murdară. Camera pe care Gheorghe Dincă le-a descris-o anchetatorilor ca "dormitor" este şi locul unde Alexandra şi-ar fi găsit sfârşitul. 

Articolul continua dupa recomandari

Aşa zisa cameră nu are legătură cu restul casei. Se intră printr-o prispă unde sunt aruncaţi la întâmplare saci, mormane de haine şi scule. De altfel, toate încăperile casei arată ca un depozit de vechituri. 

Liviu Chesnoiu, psiholog criminalist: E un infern, acolo, la el! La toţi subiecţii cu probleme psihice e multă dezordine în viaţa lor, mizerie, o babilonie 

În căutarea probelor, au analizat fiecare obiect în parte şi au periat fiecare centimetru pătrat al încăperii. Printre gunoaiele din încăpere au găsit mai multe anunţuri matrimoniale. 

"Doresc să cunosc o persoană de sex feminin, fără obligaţii, să locuiască cu mine şi să ne mutăm la munte. Deţin autoturism şi mi-ar plăcea să călătorim prin țară", este mesajul prin care Dincă şi-ar fi căutat o nouă parteneră de viaţă. 

De altfel, la percheziţiile informatice, procurorii au găsit indicii că Dincă ar fi vrut să vândă casa şi să îşi cumpere o rulotă pentru a-şi pierde urma în ţară. 

Tonel Pop, avocatul familiei Luizei: Una dintre căutările lui pe Google era maşini-rulotă. Omului acestuia cred că nu îi mai ajungea Caracalul pentru activităţi infracţionale. Voia să facă un tur al ţării, să-şi ia casa în spinare şi, presupun, să facă lucruri infracţionale prin toată ţara

Liviu Chesnoiu, psiholog criminalist: Cred că şi de acolo mai păcălea pe cineva. Poate multe victime au căzut în capcana lui. Anunţul lui e o capcană

În timpul audierilor, suspectul le-a depersonalizat pe Alexandra şi Luiza. Le-a numit "fata unu" şi "fata doi" sau "fata din luna mai" şi "fata din iulie". Pentru a înţelege ce este în mintea lui, criminaliştii au apelat la un expert al Poliţiei Române, dar şi la cei mai buni profileri ai lumii, specialiştii FBI 

Gheorghe Dincă a avut mai multe întâlniri cu profilerul care îi analizează comportamentul. Până acum, au fost şapte interviuri psihologice, adică 22 de ore de discuţii. Evaluările psihodiagnostice complexe vor fi apoi comparate cu datele de anchetă pentru a vedea unde se suprapun detaliile şi unde nu.

Astăzi, se împlinesc exact trei luni de când Alexandra, adolescenta de 15 ani, a sunat disperată să ceară ajutor la 112.