Gheorghe Dincă a ajuns din nou în faţa procurorilor antimafia. A fost confruntat cu mesajele şi apelurile din două telefoane vechi ascunse în casa ororilor. Audierile au durat şase ore, iar la final avocatul său din oficiu a anunţat că clientul nu dă înapoi, susţine în continuare că le-a ucis pe ambele fete, Alexandra şi Luiza.

Încătuşat şi flancat de doi ofiţeri, cu o pungă de plastic în mână şi îmbrăcat cu o cămaşă peste tricou, Gheorghe Dincă a ajuns din nou în faţa procurorilor antimafia. 

Articolul continua dupa recomandari

Nu a schiţat niciun gest şi nu a răspuns la nicio întrebare a jurnaliştilor. A fost însă obligat să dea explicaţii anchetatorilor despre două telefoane mobile vechi găsite ascunse într-una dintre camerele casei sale.

Gheorghe Dincă a stat în biroul procurorilor împreună cu avocatul său din oficiu aproape şase ore.

Procurorii DIICOT speră să găsească noi indicii cu privire la acuzaţiile care îi sunt aduse lui Gheorghe Dincă, în cele două telefoane ascunse în casa ororilor. Totodată, speră să afle despre indivizii cu care Dincă avea legături şi care pot oferi noi detalii în această anchetă.

Alte două telefoane mobile au fost verificate de procurori încă din primele zile ale anchetei. Aşa au descoperit oamenii legii mai multe apeluri către poliţişti din Caracal şi Slatina. 

Nici urmă însă de fotografii cu cele două fete. Gheorghe Dincă a fost transferat în urmă cu două săptămâni la Bucureşti pentru o expertiză psihiatrică. Pentru a dezlega puzzel-ul ororilor, autorităţile române au apelat la cei mai buni specialişti din lume, profilerii FBI. 

Claudiu Lascoschi, avocat Dincă: Am luat parte la discutiile cu cei de la FBI. Trebuie să-i facă un profil psihologic pentru a ajunge la o concluzie legată de comportamentul lui. El îşi menţine în permanenţă declaraţiile. Nu şi le-a schimbat niciodată

Avocaţii celor două fete cred în continuare că Gheroghe Dincă a avut complici.

Aurel Moldovan, avocatul familiei Măceşanu: Apar indicii temeinice din declaraţiile altor persoane, altor martori audiati astăzi, care conduc spre familia lui Dincă şi reţelele de trafic. Sunt indicii care să conducă la depistarea reţelei de trafic de persoane şi la membrii care au participat la răpirea acestei fete. Şi vorbim de membrii familiei lui Dincă

Gherghe Dincă va rămâne în arest preventiv în Bucureşti. Săptămâna viitoare va fi dus încă o dată la Institutul de Medicină Legală pentru continuarea expertizei psihiatrice.