Un pedagog de la Seminarul Teologic din Huşi face dezvăluiri şocante în scandalul fără precedent care zguduie Biserica Ortodoxă Română. Relaţiile homosexuale între preoţi şi elevi ar avea loc de 20 de ani, sub tăinuirea mai marilor Bisericii, spune Didina Branici.

Femeia acuză înalţii prelaţi că au dat-o afară, pentru că a arătat cu degetul păcatele. Între timp, episcopul de Huşi nu se arată la faţă. Preasfinţitul Corneliu nu a ţinut, ca în fiecare duminică, Sfânta Liturghie de la Episcopie, ci şi-a trimis subalternii să predice. Cu vorbe despre iertare şi îndemnuri clare: să nu judece. 

Articolul continua dupa recomandari

Au fost motivele pentru care pedagogul ar fi refuzat să semneze fişa postului în seminar.

Iar acuzaţiile nu se opresc aici.

Spune că a fost dată afară după ce a vorbit public despre perversiunile sexuale şi actele de violenţă care s-ar petrece între teologii de la Huşi.

Acum speră ca adevărul să iasă la iveală. Reporterii Observator n-au reuşit să stea de vorbă cu niciun reprezentant al seminarului din Huşi care să comenteze acuzaţiile femeii.

Între timp, la Episcopie, în altar, n-a mai slujit preasfinţitul Corneliu.

Şi-a trimis un subaltern, care a cuvântat o pildă cu un mesaj clar. Nici la Mitropolie mai marii Bisericii nu s-au arătat la faţă.

Mâine, şefii direcţi ai episcopului vor viziona imaginile şocante, ca să se convingă dacă preasfinţitul este sau nu cel filmat.

Tot mâine este de aşteptat ca Mitropolia Moldovei să decidă soarta înaltului prelat.