Diana Ghişoiu, fata de 24 de ani de la Sibiu, aflată de 19 zile în moarte cerebrală, a murit. Tânăra s-a stins la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă.

Inima Dianei a încetat să mai bată în cursul nopţii, după 21 de zile de când a fost diagnosticată cu meningită şi aproape trei săptămâni de moarte cerebrală. 

Articolul continua dupa recomandari

Citește și "Dumnezeu să te odihnească, suflet frumos!" Zeci de mesaje pentru Diana Ghișoiu, tânăra care a pierit la doar 24 de ani

Fata a făcut stop cardiorespirator, noaptea trecută, potrivit mamei sale.

Diana Ghişoiu s-a stins în Secţia de Terapie Intensivă a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă, unde se afla internată din 6 ianuarie.

Diana Ghişoiu avea 24 de aniVezi 3 imagini în Galerie

Familia nu a vrut autopsie

Tânăra a intrat în moarte cerebrală, duminică, 6 ianuarie. Încă de atunci, medicii au anunţat că nu se mai poate face nimic pentru salvarea Dianei. 

"Din nefericire evoluția bolii a fost una galopantă, starea pacientei s-a agravat iar în data de 6 ianuarie, ora 22:30 a fost declarată moartea cerebrală. În această situație, un pacient este decedat din punct de vedere medico-legal. Pacienta se află într-o stare ireversibilă, este conectată la aparate, iar funcțiile cardio-respiratorii sunt susținute în mod artificial, întrucât nu există activitate cerebrală", se preciza de atunci, într-un comunicat de presă al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă din Sibiu.

Mama Dianei a declarat pentru oradesibiu.ro că a cerut scutirea de autopsie. 

Medicii au decis, însă, să o facă. 

În mod normal, se face autopsie oricărui pacient care moare în spital. Legea dă, însă, posibilitatea aparţinătorilor să ceară în scris, scutirea de autopsie a celui decedat în spital.

Diana era în moarte cerebrală de 19 zileVezi 3 imagini în Galerie

În moarte cerebrală, după o suspiciune de răceală

Reamintim că fata a ajuns la Spitalul Militar din Sibiu, în data de 4 ianuarie.

Pentru că nu se simțea bine, din cauza unei răceli, părinții au dus-o la spital, ea acuzând dureri îngrozitoare de cap și febră.

La scurt timp, medicii au diagnosticat-o cu meningită și i-au prescris un tratament. 

Medicii de la Militar au decis să o transfere la Spitalul Județean de Urgență și au chemat ambulanța, însă nu a fost anunțată ca fiind o urgență.

Pentru că fata a început să se simtă din ce în ce mai rău, a fost chemată din nou o ambulanță cu medic, fata ajungând spre seară la spitalul Județean.

După sosirea la Spitalul Județean, Diana Ghișoiu a intrat în comă, iar două zile mai târziu, pe 6 ianuarie, a fost declarată moartea cerebrală.