Dezvăluire cutremurătoare despre cei 9 români ucişi în accidentul de microbuz din Ungaria. Şi-au aşteptat moartea două zile, în Slovenia. Toţi munceau pe o plantaţie de hamei şi se întorceau acasă, unde îi aşteptau 18 copii care au rămas orfani.

Karoly Lunca, Călin Florin Lunca, Oratie Claudia, Gheorghe Lunca, Petru Mezei, Radu Mezei, Ana Maria Tuto şi Dorel Tili n-au avut nicio şansă în acidentul de marţi, microbuzul în care se aflau fiind făcut praf de un TIR de mare tonaj plin cu nisip.

Articolul continua dupa recomandari

Cei opt mergeau de mai mulţi ani la muncă în Slovenia şi în această primăvară terminaseră prima parte a plantării de hamei încă de vinerea trecută. Sâmbătă ar fi trebuit să se întoarcă în România, numai că Petru Zălar, şoferul de 38 de ani care le asigura transportul nu a venit să îi ia să îi aducă acasă.

Vezi 2 imagini în Galerie

Rudele fraţilor Karoly şi Călin Lunca au vrut să îi convingă pe cei opt să meargă împreună spre ţară cu mai multe autoturisme. "I-am sunat şi le-am spus să vină cu noi cu maşina. Chiar acum am ajuns şi noi acasă. De o oră. Şi tatăl lor era cu noi. Ei au spus că mai stau să îl aştepte pe şoferul cu care au vorbit. L-au aşteptat două zile, iar ieri dimineaţă a apărut şi au plecat. Noi am folosit altă rută şi nu am trecut prin zonă. Nu am văzut accidentul. S-au dus săracii să muncească, să îşi facă şi ei un rost şi ce nenorocire a venit peste ei", a declarat mătuşa celor doi fraţi care au murit în teribilul accident.