Un deţinut care se ducea acasă în permisie a prins un hoţ în tramvai. Hoţul i-a tăiat o ureche, atacându-l imediat după ce a fost descoperit.

Un deţinut de la Penitenciarul Rahova care primise o permisiune de ieşire din închisoare pentru 24 de ore a fost rănit după ce, în tramvaiul cu care mergea acasă, a observat un bărbat care încerca să fure telefonul unei femei, din poşetă. Deţinutul le-a atras atenţia celor doi, iar bărbatul respectiv l-a tăiat la cap şi la o ureche. Deţinutul a fost internat în spital, anunţă reprezentanţii Penitenciarului.

Articolul continua dupa recomandari

Potrivit reprezentanţilor Penitenciarului Rahova, un deţinut care execută în regim închis o pedeapsă cu închisoarea în Penitenciarului Bucureşti Rahova a beneficiat de o recompensă cu permisiunea de ieşire din penitenciar pentru o perioadă de 24 de ore, de miercuri de la ora 10.00, până joi, la ora 10.00.

În jurul orei 10.40, în timp ce se deplasa către domiciliul declarat, cu tramvaiul 32, a observat un bărbat care încerca să sustragă un telefon mobil din geanta unei femei aflată în imediata apropiere.

Persoana privată de libertate i-a atras atenţia victimei, precum şi bărbatului care urma probabil să comită o infracţiune, iar acesta din urmă a devenit agresiv, l-a lovit cu un obiect contondent şi ascuţit şi i-a provocat o plagă tăiată la nivelul capului şi al urechii stângi.

Călătorii au apelat Serviciul unic de urgenţă, iar acolo a ajuns un echipaj de poliţie al Secţiei 18. Deţinutul a fost preluat de escorta penitenciarului urmând fi prezentat pentru investigaţii medicale de specialitate şi IML.

Cazul a fost preluat de către Secţia 18 Poliţie urmând a se efectua cercetări specifice.

"Administraţia penitenciarului urmăreşte evoluţia stării de sănătate, persoana condamnată fiind internată într-un spital din reţeaua Ministerului Sănătăţii. De asemenea, mulţumim public persoanei în cauză care, prin conduita sa, a manifestat simţ civic, responsabilitate şi o atitudine activă împotriva unor acţiuni antisociale", se arată într-un comunicat al Penitenciarului Rahova.