Marius Marmură, un tânăr în vârstă de 30 de ani, care era dus de poliţişti la Tribunalul din Brescia pentru audieri, a evadat de sub paza gardienilor, după ce a cerut să fumeze o ţigară.

Profitând de neatenţia poliţiştilor, Marius Marmură s-a suit pe o maşină din curtea Tribunalului, parcată lângă zid, apoi a sărit gardul, făcându-se nevăzut.

Articolul continua dupa recomandari

Deţinut român evadat la Brescia

Marius Marmură avea emis pe numele său un mandat european de arestare pentru că se sustrăgea executării unei pedepse de 7 ani şi jumătate de închisoare pentru furt şi violenţe grave.

Românul fusese arestat pe 23 decembrie 2018 de carabineri, pe stradă, în timpul unei verificări de rutină. 

"Ce s-a întâmplat astăzi la Curtea din Brescia este de necrezut. Îndrăzneala de care a dat dovadă un infractor condamnat la închisoare în prezenţa oamenilor legii trage un semnal de alarmă şi ar putea crea probleme serioase la siguranța polițiștilor, deținuților, cetățenilor, magistraților și angajaților. Suntem convinşi că românul va fi capturat în curând, dar această problema serioasă aduce la lumină prioritățile de securitate, adesea trecute cu vederea, cu care au de a face zilnic femeile și bărbații din cadrul Poliției Penitenciare", a declarat pentru agenpress.it Alfonso Greco, secretar regional pentru Lombardia din cadrul Sindicatului Poliției Penitenciare Autonome SAPPE.

Deţinutul Marius Marmură a cerut să fumeze o ţigară

Potrivit elivebrescia.tv, românul a cerut să fumeze o țigară înaintea audierii, la Tribunalul din Brescia. 

Șapte ani de închisoare îl aşteptau pe Marius Marmura, un cetățean român de 30 de ani, care a evadat din curtea Tribunalului.

Tânărul a escaladat zidul curţii, profitând de prezența unei mașini parcate în apropiere. S-a urcat mai întâi pe capotă și apoi pe plafonul mașinii, pentru a ajunge la zid, apoi s-a făcut nevăzut.

Au început imediat căutările din partea Poliției Penitenciare, asistată de Poliție și Carabinieri.

În acest moment, Marius Marmură este dat în urmărire şi este căutat de Poliţie.