Dan Florin Cîrstea, un tânăr de 33 de ani din Piteşti, cunoscut drept 'Spintecătorul' după ce a tăiat gâtul unui rival cu o sabie, recent eliberat din penitenciar, a desfigurat un tânăr într-un bar din oraş.

Cîrstea a fost eliberat din penitenciar, acolo unde executa o pedeapsă pentru tentativă de omor, în luna octombrie 2018, în baza recursului compensatoriu.

Articolul continua dupa recomandari

Deşi mai avea de executat 737 de zile, Cîrstea a fost pus în libertate.

După numai două luni, în noaptea de 22 spre 23 decembrie 2018, Cîrstea a desfigurat un tânăr într-un local din centrul oraşului Piteşti.

Victima interlopului a ajuns la spital cu maxilarul rupt, iar la începutul acestui an a depus plângere împotriva agresorului.

Marţi, 15 ianuarie, Dan Florin Cîrstea a fost arestat preventiv pentru 30 de zile sub acuzaţia de loviri şi alte violenţe.

Dan Florin Cirstea este deţinutul eliberat recent din închisoareVezi 2 imagini în Galerie

'Spintecătorul' din Piteşti, eliberat cu 737 de zile mai devreme

Fapta pentru care tânărul din Piteşti şi-a câştigat porecla de 'Spintecătorul' şi a ajuns în închisoare s-a întâmplat în iulie 2015, atunci când Cîrstea s-a luat la bătaie cu un tânăr în faţa restaurantului 'La Strada'.

Scandalul a început după ce victima l-a luat la rost pe Cîrstea pentru că s-ar fi uitat inadecvat la iubita lui.

După câteva minute, Cîrstea s-a dus la maşina lui, un Porsche Panamera, şi a scos din portbagaj o sabie cu care i-a tăiat gâtul rivalului său.

Victima a ajuns în stare critică la spital, medicii fiind nevoiţi să îi facă transfuzii cu 6 litri de sânge pentru a-i salva viaţa.

După tentativa de omor, Cîrstea a fugit în Suedia, fiind prins în oraşul Malmo şi extrădat în România.

El a fost condamnat de Tribunalul Argeş la cinci ani şi zece luni de închisoare, însă a executat doar trei ani şi două luni, fiind eliberat în baza recursului compensatoriu.