Deţinutul avea o permisie de 24 de ore alături de familie dar a ajuns la spital cu răni pe faţă şi le-a spus poliţiştilor că, în tramvai, a încercat să îl oprească pe cel care l-a rănit să comită un furt. Penitenciarul i-a mulţumit public pentru gest, numai că agresorul a declarat cu totul altceva.

Deţinutul în vârstă de 30 de ani execută la penitenciarul Rahova o pedeapsă cu închisoarea pentru că a furat mai multe periuţe de dinţi dar are şi alte condamnări mai vechi. Ieri, a fost lăsat să plece acasă pentru 24 de ore. O permisie obţinută pentru bună purtare. 

Articolul continua dupa recomandari

Gabriela Livadariu - purtător de cuvânt Penitenciarul Rahova: Într un mijloc de transport în comun a intervenit pentru a împiedica săvârşirea unei infracţiuni, fiind rănit.

Deţinutul s-a ales cu o tăietură la ureche şi a ajuns la spital.

Agresorul este un fost coleg din închisoare, care ar fi încercat să jefuiască o femeie în tramvai. Individul acuzat de violenţă are o cu totul altă versiune. 

NICU COSTACHE, presupusul agresor: Asta a fost politica lui ca să scape, dar nu-i adevărat. El a început. Ne cunoaştem şi de la puşcărie şi eu, vezi Doamne, colaboram cu poliţia şi spuneam că se droghează... Ştii cum e la puşcărie, îţi mai faci viaţa mai frumoasă şi mai spui la miliţie ce face ăla, ce face ălalalt...că mai colaboram şi eu, vă spun adevărul.

Conducerea penitenciarului a aflat însă doar varianta victimei. Oficialii vorbesc despre un gest de eroism. 

Gabriela Livadariu - purtător de cuvânt Penitenciarul Rahova: Aş dori să îi adresăm mulţumiri, pentru spiritul civic, atitudinea activă şi responsabilitatea cu care a acţionat. Orice dovadă de comportament prosocial poate să contribuie la o concluzie pozitivă. 

Agresorul le-a explicat procurorilor că avea un briceag asupra lui, pentru a se apăra de duşmanii făcuţi în închisori. 

Cum versiunile celor doi bărbaţi nu au coincis în legătură cu ce s-a întâmplat totuşi în tramvaiul 32, poliţiştii au cerut şi părerea martorilor. Au decis că vina este împărţită aşa că unul dintre ei va fi cercetat sub control judiciar, iar celălalt se întoarce la închisoare. 

Agresorul s-a ales cu dosar penal pentru vătămare corporală.