Un deţinut condamnat pentru mai multe furturi şi o tentativă de tâlhărie, urmează să fie despăgubit, după ce a fost muşcat de un şobolan în Centrul de Arest Preventiv din Deva.

La 2 ani de la incident, magistratii au decis ca IPJ sa-i achite lui Cristian Hurezeanu daune morale in valoare de 5.500 de lei pentru suferintele pricinuite.

Articolul continua dupa recomandari

Deţinut muşcat în arestul Poliţiei de un şobolan

În dosar, se arată că deţinutul ar fi fost muscat de un şobolan în arest, iar un medic specialist i-a prescris un tratament sub forma de vaccinuri periodice, insa acesta refuza nemotivat sa faca tratamentul.

„Prin cererea inregistrata pe rolul acestei instante la data de 28 iunie 2018, urmare a trimiterii cauzei spre rejudecare, reclamantul a solicitat, in contradictoriu cu paratul Inspectoratul de Politie a judetului Hunedoara, prin Centrul de Retinere si Arest Preventiv, obligare a acestuia la plata sumei de 55.000 lei daune morale. Reclamantul a aratat ca in arestul Politiei Deva a fost muscat de un sobolan, desi anuntase ca in camera exista un sobolan. A mai aratat ca la dosarul medical de penitenciar exista acte medicale, cu diagnostic de plaga muscatura de sobolan. A invederat totodata ca a slabit in ultima perioada aproape 15 kilograme, iar din cauza conditiilor inumane din arestul politiei, confirmate de inscrisurile depuse in probatiune, se afla expus unor mari riscuri, motiv pentru care cere sa fie despagubit”, se arata in cererea depusa de Hurezanu, citat de zhd.ro.

Daune de 5.500 de lei pentru deţinutul muşcat de şobolan

În decizia emisă de Instanţă, pârâtul este obligat sa plateasca reclamantului suma de 5.500 lei, cu titlu de daune morale suferite de acesta ca urmare a conditiilor necorespunzatoare de care a avut parte in perioada de arest preventiv din Centrul de retinere si arest preventiv Deva, despagubire apreciata ca fiind corespunzatoare, de natura a usura situatia persoanei reclamantului si de a-i acorda acestuia o satisfactie proportionala cu dauna suferita, in scopul asigurarii unei juste compensatii a suferintelor pe care le-a indurat, se arata in motivarea sentintei, care nu este definitiva.