Detalii terifiante ale atentatului din Kandahar în care 8 militari români au fost răniţi. Zeci de copii au fost aruncaţi în aer odată cu blindatul soldaţilor. 11 dintre aceştia su murit pe loc, sunt alţi cel puţin 5 răniţi foarte grav.

Un convoi militar românesc din Batalionul 30 Protecţia Forţei "Vulturii Carpaţilor" din Câmpulung Muscel se afla în sudul aeroportului din Kandahar în patrulare, iar într-un sat afgan a fost înconjurat de zeci de copii, care de obicei primesc mici daruri de la soldaţi, dulciuri şi mici jucării.

Articolul continua dupa recomandari

Un kamikaze a detonat în acel moment explozibilul aflat la el, fără nici o milă pentru micuţi, ţinta sa fiind convoiul militarilor români. 11 copii au murit pe loc, fiind fără vreo protecţie, ia ropt dintre militarii români au fost şi ei răniţi.

Purtătorul de cuvânt al guvernatorului provinciei Kandahar, Said Aziz Ahmad Azizi, a relatat atentatul: "Convoiul se afla în satul Abdullh, în apropiere de aeroport, când un kmikaze s-a detonat lângă vehiculele în jurul cărora s-au adunat numeroşi copii.", a declarat el.

Un dublu atentat sinucigaş a avut loc luni dimineaţa la Kabul, revendicat de gruparea Statul Islamic (SI), soldat cu cel puţin 25 de morţi - inclusiv un fotograf AFP şi alţi cinci jurnalişti.