Caz înfiorător la Roma! O fetiţă din România a fost împuşcată în braţele mamei sale. Operată de urgenţă, Cerasela riscă să rămână paralizată. Pentru moment este neclar dacă este un atac rasist.

În vârstă de un an şi jumătate, Cerasela era în braţele mamei, când a fost împuşcată în spate. De această dată, îmbrăţişarea femeii nu a putut-o proteja. 

Articolul continua dupa recomandari

Mama fetiţei spune că a auzit o bubuitură puternică, dar nu şi-a dat seama ce s-a întâmplat. Discutăm despre împuşcături în plină stradă, fără niciun motiv, aparent. Femeia se plimba cu bebeluşul pe via Togliatte în apropiere de tabara de romi unde locuiesc.

Copilul a fost dus de urgenţă la spital. Unii dintre cei mai buni pediatri din Europa încearcă să-i salveze viaţa. Este, însă, nevoie de un miracol. Proiectilul i-a atins coloana, dar şi plămânii, iar medicii sunt rezervaţi. Dacă va supravieţui, sunt şanse mari să rămână paralizată.

OANA DARIE, purtator de cuvant MAE 
Ambasada României la Roma are în atenţie cazul semnalat şi a întreprins, în regim de urgenţă, demersuri pe lângă autorităţile locale în vederea obţinerii unor informaţii cu privire la circumstanţele producerii incidentului.

Cazul Ceraselei a inflamat scena politică italiană. Senatoarea Monica Cirinna a fost chiar la spitalul unde fata este în stare gravă.

Iar primarul Romei i-a urat însănătoşire grabnică. Într-o postare pe twitter, şi preşedintele regiunii Lazio a cerut soluţionarea de urgenţă a cazului. 

EUGEN TERTELEAC, presedinte Asociaţia Românilor din Italia:
Zilele acestea, autorităţile de la Roma au început dezmembrarea unor barăci locuite de cetăţeni romi, italieni, români, sârbi şi iată că este o tensiune extrem de mare în rândul societăţii civile din Roma. 

Tabăra de rromi în care trăieşte familia fetei a mai fost ţinta atacurilor xenofobe în trecut, însă, pentru moment, nu este clar dacă este vorba despre un atac rasist.