Un maistru militar a fost găsit împuşcat în cap, azi dimineaţă, într-o unitate de artilerie din Ghimbav. Lângă trupul căzut se aflau pistolul din dotare şi un singur cartuş, prima ipoteză fiind cea a sinuciderii. Bărbatul avea 48 de ani, era căsătorit şi avea o fiică de 16 ani. Trecuse un test psihologic cu două luni în urmă.

Alarma s-a dat la ora 10 dimineaţa, în unitatea din Ghimbav. Trecuseră 20 de minute de când maistrul militar Alexandru Miclea ar fi trebuit să iasă din tură şi să predea arma. Ofiţerul de serviciu a plecat să-l caute şi l-a găsit mort, în una dintre camerele unităţii.

Articolul continua dupa recomandari

Locotenent colonel George Cornea, comandantul unităţii: "Ofiţerul de serviciu a aplicat procedurile regulamentare, a informat comanda unităţii, de asemenea a anunţat la serviciul unic 112 despre incident."

Liviu Stelea, medic la Ambulanţa Braşov: "O plagă împuşcată craniană în zona temporală, noi am văzut doar poarta de intrare a glonţului, nu ne-am permis să schimbăm foarte mult poziţia corpului pentru a nu îngreuna cercetările organelor abilitate."

Lângă el se aflau pistolul şi un cartuş, ceea ce sugerează că ar fi fost vorba de o sinucidere. Colegii nu-şi pot explica gestul.

Locotenent colonel George Cornea, comandantul unităţii"Militarul avea 48 de ani, era căsătorit şi avea şi o fetiţă de 16 ani şi era un familist convins şi un foarte bun profesionist."

Alexandru Miclea era angajat al unităţii de artilerie din Ghimbav din 2008. A fost testat psihologic în luna iulie şi declarat apt de muncă. Parchetul Militar Braşov a preluat cazul.