Descoperire şocantă în timpul unei înmormântări în satul Săvineşti din judeţul Neamţ. Un bărbat care a murit în condiţii misterioase era pregătit pentru a fi condus pe ultimul drum, însă cel care îl pregătea pentru slujba creştinească a descoperit că mortul era înjunghiat în spate.

Bărbatul a sunat imediat la 112, iar un echipaj de Poliţie s-a deplasat la faţa locului. Poliţiştii au descoperit că mortul avea o plagă înjunghiată în spate, motiv pentru care au deschis un dosar de ucidere din culpă.

Articolul continua dupa recomandari

Trupul neînsufleţit a fost transportat la Serviciul de Medicină Legală pentru necropsie, expertiză care a stabilit că bărbatul a murit din cauza plăgii înjunghiate.

Poliţiştii au făcut mai multe audieri în acest caz şi au stabilit că bărbatul a fost înjunghiat şi ucis chiar de fratele lui.

"Având in vedere concluziile necropsiei, încadrarea juridică a faptei a fost schimbată din infracţiunea de ucidere din culpă în infracţiunea de omor asupra unui membru de familie, ancheta fiind preluată de specialişti din cadrul SIC IPJ Neamţ, sub coordonarea unui procuror criminalist din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Neamţ", se arată într-un comunicat al Poliţiei, citat de stiri-neamt.ro.

Anchetatorii au stabilit că totul s-a întâmplat pe 29 august, atunci când cei doi fraţi din Săvineşti au consumat băuturi alcoolice şi apoi s-au luat la ceartă.

Fratele mai mic (50 de ani) a pus mâna pe un cuţit şi şi-a înjunghiat fratele mai mare (58 de ani) în spate.

După lovitura primită, acesta a murit, iar rudele au încercat să acopere crima.

Suspectul a fost reţinut pentru 24 de ore pentru omor şi urmează să fie prezentat instanţei de judecată cu propunere de arestare preventivă.