Decizie definitivă în cazul pompierilor din Constanţa acuzaţi de rudele celor trei fete care au murit în incendiul de la restaurantul 'Beirut' că nu au intervenit la timp pentru a le salva pe fete.

Ieri, 29 martie 2018, judecătorii Tribunalului Militar Bucureşti au luat o hotărâre definitivă în dosarul penal deschis imediat după incendiul care a luat viaţa a trei tinere.

Articolul continua dupa recomandari

În total, 16 pompieri din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă 'Dobrogea' au fost cercetaţi în acest dosar.

Ei au fost acuzaţi de rudele celor trei tinere, Nicoleta Cengher (22 de ani), Nicoleta Vasiliţeanu (23 de ani) şi Mihaela Tucă (24 de ani), că nu au ajuns la timp şi nu au intervenit pentru a le salva pe acestea de la moarte.

Judecătorii Tribunalului Militar Bucureşti au decis să respingă ca nefondate plângerile formulate de aceste rude împotriva ordonanţei de clasare a procurorului militar din data de 13 decembrie 2017, dispusă în dosarul penal 693/P/2015.

Decizia este definitivă şi îi obligă pe petenţi la plata a 500 de lei pentru cheltuieli de judecată.

O tragedie care a şocat o ţară întreagă

În seara zilei de 5 aprilie 2004, un incendiu izbucnit la restaurantul 'Beirut' din Constanţa avea să se transforme într-o dramă.

Cele trei tinere au murit după ce au rămas blocate într-un vestiar situat la primul etaj al restaurantului cu specific libanez.

Incendiul izbucnit iniţial la bucătăria restaurantului s-a extins cu repeziciune şi a transformat întregul local în scrum.

Din nefericire, cele trei fete au rămas blocate la etaj şi nu au mai putut ieşi din cauza fumului.

Trupurile lor au fost găsite de pompieri după ce incendiul a fost stins.

Patronul restaurantului a fost trimis în judecată după ce procurorii au descoperit că acesta modificase localul fără autorizaţie.