Decizie neaşteptată a judecătorilor Tribunalului Bucureşti la patru ani de la imaginile care au scandalizat o ţară întreagă cu 'şmecherul cu Touareg' care ar fi lovit intenţionat o maşină pentru a se răzbuna pe şofer că nu i-a făcut loc să treacă.

După ce imaginile au fost publicate, şoferul autoturismului Volkswagen Touareg, cunoscut în online drept 'şmecherul cu Touareg', a fost reţinut şi ulterior arestat preventiv pentru tentativă de omor şi tulburarea ordinii şi liniştii publice.

Articolul continua dupa recomandari

Totul a început în septembrie 2015, în zona Fântâna Mioriţa din Bucureşti, acolo unde Iulian Şerban Sănducu, aflat la volanul unui autoturism Volkswagen Touareg, a fost surprins în timp ce lovea intenţionat o altă maşină, respectiv un autoturism Dacia Logan.

Pe imagini se poate observa cum şoferul Logan-ului, care se afla pe banda nr. 3, semnaliza pentru a-i face loc şoferului cu Touareg, iar după ce depăşeşte o maşină, revine pe banda nr. 2 de circulaţie.

În acel moment, 'şmecherul cu Touareg' îl depăşeşte şi trage brusc de volan, lovind Logan-ul în partea stânga-faţă.

Şoferul Logan-ului a pierdut controlul direcţiei, iar apoi a ieşit de pe şosea, oprindu-se în capul de pod.

'Şmecherul cu Touareg', achitat pentru accidentul din 2015

În urmă cu câteva zile, judecătorii Tribunalului Bucureşti au luat o decizie cel puţin neaşteptată în acest dosar.

Astfel, bărbatul a fost achitat de acuzaţiile de tentativă de omor şi tulburarea ordinii şi liniştii publice.

De asemenea, Tribunalul Bucureşti au respins cererea procurorilor de a confisca maşina bărbatului, însă au menţinut sechestrul pe o casă şi un teren, având în vedere că acţiunile civile au fost lăsate nesoluţionate.

Totuşi, decizia Tribunalului Bucureşti nu este definitivă şi poate fi atacată cu apel, în termen de 10 zile.