Cei trei preoţi din Vaslui care l-au şantajat pe fostul Episcop de Huşi au fost condamnaţi definitiv la închisoare cu executare. Preoţii care, iniţial, primiseră o pedeapsă cu suspendare, ameninţau că vor publica o filmare în care Înaltul prelat apare în ipostaze indecente alături de un seminarist.

Magistratii Curtii de Apel Iasi l-au condamnat pe Sebastian Jitaru de la Catedrala din Husi la 3 ani si sase luni de inchisoare, in timp ce Damian Gheorghe si Razvan Bumbu au primit cate 3 ani de detentie.

Articolul continua dupa recomandari

Pe langa aceste pedepse, cei trei au primit interdictia de a imbraca haina preoteasca pentru o perioada de 5 ani si trebuie sa presteze si 60 de zile de munca in folosul comunitatii. In luna iunie 2017, acestia l-au santajat pe cel care - în acea perioadă - era episcopul Husilor, Corneliu Barladeanu, ca vor face publice imagini compromitatoare cu el si un elev de la seminarul teologic.

In schimbul tacerii, preotii au cerut atat functii, cat si zeci de mii de euro. In cele din urma, filmuletele au iesit la iveala si episcopul Husilor a fost nevoit sa demisioneze.

Decizia data de magistrati este definitiva.