A fost panică pe străzile din Satu Mare, după ce oamenii au fost alertaţi prin sistemul Ro-Alert că este cod roşu de fenomene meteo extreme. În mesaj, pompierii au subliniat şi faptul că sunt posibile căderi de grindină de mari dimensiuni.

După ce au primit mesajul de atenţionare prin RO-Alert, şoferii nu au mai stat pe gânduri şi s-au grăbit să-şi ducă maşinile într-un loc sigur.

Articolul continua dupa recomandari

era anunţată grindină de mari dimensiuni, chiar în miez de noapte, sătmărenii s-au urcat la volan şi şi-au ascuns rapid maşinile sub podurile din oraş. Şi nu au plecat de lângă ele, până când vântul nu s-a potolit şi avertizarea meteo de vreme severă nu a expirat.

Şi pentru că locurile de parcare au devenit insuficiente, şoferii nu au mai ţinut cont că parchează pe spaţiile pietonale sau chiar pe spaţiile verzi.

Furtuna a făcut ravagii şi în Târgovişte. Mai mulţi localnici şi turişti care se aflau la ştrand au fost surprinşi de o ploaie torenţială care a durat zeci de minute.

Iar pe unele străzi din oraş, mai mulţi copaci au căzut peste maşini. Meteorologii spun că şi în zilele următoare vremea va fi instabilă.

În timp ce în regiunea de vest a ţării sunt anunţate vijelii, ploi şi furtuni, restul ţării se luptă cu temperaturile caniculare.