Damian Butnariu, primarul comunei Mogoşeşti-Siret din Iaşi, a răspuns într-o postare pe Facebook, după ce s-a aflat că a cumpărat cu 100 de lei o elevă răpită de un proxenet.

Primarul PNL a anunţat că s-a autosuspendat din partid, după ce scandalul în care a fost implicat a fost făcut public în presă.

Articolul continua dupa recomandari

Butnariu a recunoscut în faţa instanţei de judecată că, în anul 2007, a plătit 100 de de lei unui proxenet din Paşcani pentru a întreţine relaţii intime cu două fete, ambele minore, chiar în biroul său din primărie.

Una dintre fete, în vârstă de 17 ani, este o elevă care a fost răpită de la şcoală, în Iaşi, şi apoi obligată să se prostitueze.

"În an electoral, este normal să fii atacat mediatic de către toți cei care tânjesc la funcția ta. M-am trezit astăzi, personaj principal într-o poveste, veche și incheiată de 13 ani, în care am avut calitatea de martor.

Eu sunt mândru cu ceea ce am realizat, în calitate de primar pentru comunitatea mea din 2004 încoace și am și puterea de a recunoaște in fața lui Dumnezeu și a instanțelor de judecată atunci când greșesc.

Sunt membru al PNL de la începutul carierei mele publice și ințeleg să mă pun la dispoziția conducerii partidului în această situație și rog să se ia act de dorința mea de a mă autosuspenda din această calitate, până când adevărul va ieși la suprafață in acest caz.

Le mulțumesc tuturor cetațenilor comunității mele pentru încrederea acordată. Ei sunt singurii care îmi cunosc caracterul personal și realizările în momentele critice din comună, realizări care vor rămâne mai presus de toate răutățile. Sănătate multă tuturor!", a scris primarul Damian Butnariu pe Facebook.