Două cutremure neobişnuite s-au produs în România, în mai puţin de 24 ore. Ambele au fost seisme de suprafaţă, având loc la adâncimi de 0 şi, respectiv 33 de kilometri. 

Potrivit Institutului Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului, primul cutremur s-a produs ieri, în Maramureş, la ora la ora 14:06, la doar 0 kilometri adâncime! 

Articolul continua dupa recomandari

Seismul a avut magnitudinea 2,1 grade pe scara Richter. 

Al doilea cutremur neobişnuit a avut loc în această dimineaţă, la ora 4.20. S-a produs în judeţul Prahova, la 33 de kilometri adâncime.

Vezi 2 imagini în Galerie

Conform seismologilor români, în luna septembrie s-au produs 10 cutremure cu magnitudinea minim 3, toate în zona Vrancea. Cel mai puternic a măsurat 3,9 și s-a produs pe 19 septembrie.

Cel mai puternic cutremur din acest an a avut loc în 25 aprilie, relatează INFP.

Cutremurul a avut magnitudinea 4,6 şi s-a înregistrat în apropierea următoarelor oraşe: Covasna (12 kilometri), Întorsura Buzăului (25 de kilometri), Târgu Secuiesc (27 de kilometri), Nehoiu (35 de kilometri) şi Sfîntu Gheorghe (52 de kilometri).   

Cutremur în România. La începutul anului, directorul onorific al Institutului Naţional pentru Fizica Pământului, Gheorghe Mărmureanu, a declarat că românii nu trebuie să se teamă de un cutremur catastrofal până în anul 2040, când, în opinia dumnealui, se poate produce un seism foarte puternic, la o adâncime foarte mare.