Cutremur în România, noaptea trecută, resimțit în zona seismică Vrancea. Potrivit specialiștilor INFP, seismul este al doilea în mai puțin de 24 de ore produs în aceeași zonă.

Seismul produs în timpul nopții trecute, în zona seismică Vrancea, a avut o magnitudine de 2,4 pe scara Richter.

Articolul continua dupa recomandari

Potrivit Institutului National de Cercetare Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INFP), cutremurul s-a produs în judeţul Vrancea, la ora 01.35.

Seismul cu magnitudinea 2,4 pe scara Richter s-a produs la adâncimea de 126 de kilometri, în apropierea oraşelor Nehoiu (46 km), Odobeşti (46 km), Râmnicu Sărat (51 km), Buzău (53 km), Panciu (54 km).

Cel mai puternic seism de la începutul acestui an a fost cutremurul din 9 ianuarie, în judeţul Buzău, având magnitudinea de 4,2 grade pe scara Richter.

Harta cutremurului produs în România în noaptea de 12 ianuarieVezi 2 imagini în Galerie

Cutremur în România, în noaptea de 11 spre 12 ianuarie

Specialiștii INFP au arătat că seismul din noaptea de 11 spre 12 ianuarie este al doilea înregistrat în mai puțin de 24 de ore, în aceeași zonă.

Un alt cutremur, de magnitudine 2,7 pe scara Richter, a fost înregistrat pe 11 ianuarie, la ora 04.16, tot în județul Vrancea, la o adâncime de 135 kilometri.

Specialiștii explică densitatea acestor seisme prin faptul că o parte din cantitatea de energie a Pământului este eliberată treptat.

Dacă astfel de cutremure nu s-ar mai întâmpla o perioadă de timp, energia acumulată s-ar putea transforma într-un cutremur de o magnitudine importantă.