Activitatea seismică a fost foarte intensă în ţara noastră, în ultimele zile. 

Potrivit Institutului Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INFP), luni, în zona seismică Vrancea, în intervalul 0.24 - 22.16, au avut loc patru cutremure, cu intensităţi între 2,3, şi 3,1, în timp ce marţi în judeţul Buzău s-a produs un cutremur cu magnitudinea 4,6.

Articolul continua dupa recomandari

Miercuri dimineaţă, la ora 5, 32, tot în zona seismică Vrancea, în judeţul Buzău, s-a produs un seism cu magnitudinea 4,9. Joi după-amiază, s-a înregistrat, tot în Buzău, un seism cu magnitudinea 3,8.

Şi în această dimineaţă a avut loc un cutremur România. De această dată, în județul Mureș, o zonă seismică mai puțin activă din țara noastră. 

Potrivit seismologilor, seismul a avut magnitudinea de 2,8 grade pe scara Richter şi s-a produs la o adâncime de 14,8 kilometri.

Cutremurul a avut epicentrul în apropiere de oraşele Iernut - 11km, Luduş - 20km, Târnăveni - 23km, Tîrgu Mureş - 33km și Mediaş - 41km.

Citeşte şi: Mărmureanu a făcut MARELE ANUNŢ. Când va fi următorul mare CUTREMUR în România!

În ultimii doi ani, în România au avut loc peste 25 de seisme cu magnitudine peste 4.

În România, cel mai puternic cutremur din acest an a avut loc în 8 februarie, în Vrancea, şi a avut magnitudinea 5, fiind resimţit şi la Bucureşti.