Daniel Horodniceanu, șeful DIICOT, a făcut o serie de declarații incendiare pe tema dispariției subite a interlopului Florin Pârjol, cunoscut sub numele de Ghenosu, în timpul perchezițiilor de amploare făcute de DIICOT în cadrul Operațiunii Ziua Z.

"La acest moment nu pot fi date publicității informații. Facem o anchetă internă să vedem dacă există o culpă internă și în momentul în care vom stabili cu certitudine că o persoană se face vinovată de faptul că acesta a plecat vom lua măsuri", a spus Horodniceanu.

Articolul continua dupa recomandari

Procurorii DIICOT anunţaseră ieri că dau cea mai dură lovitură din ultimii ani crimei organizate. Printr-o operaţiune la nivel naţional, au avut loc 238 de percheziții în București și pe raza a 28 de județe, în cadrul a  15 dosare penale de criminalitate organizată. Vor fi audiate peste 290 de suspecţi. 

Percheziţiile au avut loc la palatele clanului Ghenosu, din Dâmboviţa, dar şi la membrii celei mai mari reţele de trafic de droguri de mare risc din vestul ţării.

Potrivit Poliţiei Române, sunt puse în executare 238 de mandate de percheziţie în Bucureşti şi în 28 de judeţe - Botoşani, Suceava, Iaşi, Neamţ, Vaslui, Galaţi, Brăila, Vrancea, Covasna, Braşov, Buzău, Prahova, Dâmboviţa, Constanţa, Ialomiţa, Călăraşi, Ilfov, Teleorman, Dolj, Gorj, Caraş, Hunedoara, Timiş, Bihor, Satu Mare, Sălaj, Cluj şi Bistriţa-Năsăud, urmând să fie audiate peste 290 de persoane.