Ploaie de amenzi pe toate șoselele din țară în minivacanța de Rusalii. În zona noastră a fost stabilit un nou record de viteză.

În această perioadă, polițiștii au depistat 133 de șoferi care circulau pe autostrăzi și au depășit limita legală de viteză, deplasându-se cu viteze cuprinse între 181 km/h și 225 km/h.

Articolul continua dupa recomandari

Doi șoferi au fost înregistrați circulând cu viteza de 225 km/h.

Astfel, la data de 21 mai, polițiștii rutieri au depistat, pe autostrada A3 Turda-Gilău, în zona kilometrului 46, sensul de mers spre Oradea, un bărbat, de 41 de ani, din Cluj, de naționalitate saudită, care conducea cu viteza de 225 km/h.

În urma verificărilor efectuate, inclusiv prin intermediul Centrului de Cooperare Polițienească Internațională din cadrul Poliției Române care a luat legătura cu Interpol Riyadh, Arabia Saudită, au rezultat indicii temeinice că bărbatul nu deținea permis de conducere, iar cel pe care l-a prezentat la control era fals.

În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșii infracțiunilor de conducere fără permis, fals material în înscrisuri oficiale și uz de fals, informează IGPR.

Toți șoferii depistați circulând cu viteză excesivă au fost sancționați contravențional cu amenzi cuprinse între 1.305 şi 2.900 de lei. De asemenea, ca măsură complementară, le-au fost reținute permisele de conducere, pentru 90 de zile.