Doi iubiți căutați pentru omor și trafic de droguri, pe numele cărora există mandate internaționale de arestare, au fost prinși pe raza localității Peciu Nou din județul Timiș. Cei doi belgieni ar fi ucis un bărbat, în 2006, în urma unei tranzații cu droguri.

Operațiune în forță a trupelor speciale din Timiș, pentru prinderea a doi fugari, căutați după o crimă produsă în anul 2006. 

Articolul continua dupa recomandari

Cei doi, un bărbat și iubita lui, au ajuns în localitatea Peciu Nou din județul Timiș în urmă cu trei săptămâni. Călătoreau cu o rulotă și le-ar fi spus sătenilor ca vor să se stabilească în sat.

Proprietarul casei în care au fost prinși belgienii a declarat că nu știa nimic despre aceștia. "Și-au cumpărat un teren și au zis că vor să-și facă casă", a precizat bărbatul.

Polițiștii au mers "la pont"

Biroul de cooperare internațională a anunțat Poliția din Timiș, iar o echipă specializată în operațiune de acest gen a acționat în forță, reușind să-i prindă pe cei doi fugari.

Asupra bărbatului oamenii legii au găsit un pistol de tip "revolver" calibru 22 și 6 cartușe.

IPJ Timiș - Azi, 1 ianuarie 2020, politisti din cadrul Serviciului de Investigații Criminale din cadrul IPJ Timiș, cu sprijinul Serviciului pentru Actiuni Speciale și al unei echipe din cadrul Brigăzii Operatiuni Speciale Timișoara, sub coordonarea Direcției de Investigații Criminale, au pus în executare pe raza localitatii Peciu Nou doua mandate europene de arestare emise de autoritățile belgiene cu privire la un bărbat de 64 de ani și o femeie de 43 de ani (soț și soție), ambii cetățeni belgieni, cercetati pentru comiterea infracțiunii de omor.

Cei doi erau cunoscuți ca fiind înarmați și violenți , asupra bărbatului fiind găsită în momentul reținerii o armă de foc.

Cei doi vor fi prezentati  Parchetului de pe langa Curtea de Apel Timișoara pentru derularea procedurii de predare către autoritățile belgiene.