Caz halucinant, noaptea trecută, în Argeş. O tânără a fost împuşcată de poliţişti din Argeş, după ce au tras mai multe focuri de armă pentru oprirea unei maşini. Autoturismul în care se se afla femeia, ca pasager, era condus de un şofer băut. Tânăra rănită a fost dusă la spital şi operată.

Conform Poliţiei Argeş, în noaptea de marţi spre miercuri poliţiştii Secţiei de Poliţie Rurală Lunca Corbului, care se aflau în misiune în comuna Bârla, au făcut semnal  de oprire unui autoturism care circula pe DJ 679, din direcţia Bârla către Hârseşti. Şoferul nu a oprit la semnal şi a continuat deplasarea către comuna Hârseşti.

Articolul continua dupa recomandari

Vezi 5 imagini în Galerie

"Întrucât existau indicii că bărbatul ar fi sub influenţa băuturilor alcoolice, poliţiştii au pornit în urmărirea autoturismului, l-au somat din nou pe şofer să oprească, după care unul dintre poliţişti a executat două focuri de avertisment în plan vertical şi încă patru asupra autoturismului. Focurile de armă au fost executate într-o zonă fără locuinţe situată între comunele Bârla şi Hârseşti. Autoturismul a fost oprit pe raza comunei Hârseşti, iar conducătorul auto imobilizat. După imobilizarea conducătorului auto, poliţiştii au constatat că o femeie de 31 de ani, pasageră în autoturism prezenta o leziune, aparent uşoară", se arată într-un comunicat al Poliţiei. 

Imediat după incident, poliţiştii au sunat la 112 solicitând intervenția ambulanței și "au luat măsuri de prim ajutor până la sosirea acesteia". 

Femeia a fost transportată la Spitalul Județean Argeș, în timp ce şoferului i-au fost recoltate două probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei, în cauză fiind înregistrat un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere a unui autovehicul sub influența alcoolului.

Vezi 5 imagini în Galerie

În plus, conducătorul auto a fost sancționat contravențional conform OUG 195/2002 cu amendă în valoare de 1305 lei și i-a fost reținut permisul de conducere în vederea suspendării dreptului de circulație pentru 30 de zile. 

Poliţia mai precizează că Parchetul Tribunalului Argeş urmează să verifice modul în care poliţiştii au intervenit în acest caz.