La aproape trei ani de la tragedia din Colectiv, tot ce s-a făcut în procesul în care se caută vinovaţi ar putea fi şters cu buretele! Judecătorul care s-a ocupat până acum de caz a ieşit la pensie. Asta înseamnă că procesul ar putea fi reluat de la zero.

Supravieţuitorii şi rudele celor care şi-au pierdut viaţa vorbesc despre o nouă tergiversare a dosarului. La aproape trei ani de la incendiu, procesul este tot în primă instanţă. E drept, la început au fost trei procese separate care au fost contopite într-unul singur. Aproape jumătate de an a trecut până s-a decis care este instanţa îndreptăţită să judece acest caz. În alte şase luni, s-a dezbătut problema despăgubirilor pentru că sunt 139 de persoane care cer despăgubiri şi 11 spitale care vor restituirea cheltuielilor medicale.

Articolul continua dupa recomandari

Dacă nu se ajungea la pensionarea judecătorului, ar fi urmat audierea tuturor inculpatilor, a supravieţuitorilor şi  a rudelor celor care şi-au pierdut viaţa. Pana acum doar 3 persoane au fost audiate. Iar dosarul va trebui să fie repartizat unui alt magistrat. Acesta va putea să decidă că toate dezbaterile purtate până acum vor fi reluate.