Ana Ignăţiel este singura femeie din judeţul Sălaj care împlineşte anul acesta 100 de ani. Aşa că autorităţile judeţene, în frunte cu Prefectura Sălaj, s-au gândit să celebreze frumoasa aniversare.

Iniţiativa a fost făcută în cadrul campaniei "O viaţă cât un centenar", derulată de către Ministerul Afacerilor Interne.

Articolul continua dupa recomandari

250 de români care au împlinit sau vor împlini în 2018 un secol de viaţă sunt omagiaţi în cursul acestui an de către autorităţi

Cu flori la căpătâi şi înfăşurată ca un mort cu tricolorul

Ana Ignăţiel este unul dintre românii ajunşi la venerabila vârstă de 100 de ani. Originară din judeţul Alba, şi-a trăit cea mai mare parte a vieţii la Timişoara, unde a lucrat ca laborantă, pentru ca în ultimii ani să se mute Zalău, împreună cu rudele care o îngrijesc. Starea sa de sănătate a făcut necesară internarea, pentru o perioadă, la o clinică privată de recuperare.

Vezi 5 imagini în Galerie

Acolo, femeia de-o vârstă cu Unirea a fost vizitată miercuri de către reprezentanţii Instituţiei Prefectului, ai Inspectoratului de Poliţie Judeţean, Inspectoratului de Jandarmi Judeţean şi ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă "Porolissum", pentru a-i înmâna un drapel, o insignă cu inscripţia "România 100" şi scrisoarea ce i-a fost adresată de către ministrul Carmen Dan, scrie adevarul.ro.

Momentul, care s-a dorit a fi o omagiere, a fost transformat, însă, într-un "priveghi", după cum se vede în fotografiile postate pe contul de Facebook al Prefecturii Sălaj. 

Cum sărbătorita este imobilizată la pat, "oaspeţii" s-au adunat în jurul ei, ţinând în mâini tortul tricolor, cu lumânări, i-au acoperit trupul în drapelul naţional şi i-au pus flori la capătâi. 

Vezi 5 imagini în Galerie

Deşi intenţia a fost una bine intenţionată, rezultatul, aşa cum se poate vedea în fotografii, nu a fost unul nu tocmai reuşit.