Uciderea Cristinei, românca de 24 de ani, în Spania, a stârnit reacţia premierului iberic, Pedro Sanchez. Mesajul dur transmis de Pedro Sanchez a fost preluat pe toate mediile de socializare şi în presa din Peninsulă. 

Cristina M. ar fi împlinit 25 de ani sâmbătă viitoare, dar cu o săptămână înainte de aniversare fostul ei partener, 33 de ani, tatăl celor două fetiţe ale ei, a ucis-o în casa în care locuia. Cristina a devenit a douăzecea victimă a acestui an a violenței domestice în Spania, și a șasea din Andaluzia.

Articolul continua dupa recomandari

Primul ministru spaniol, Pedro Sanchez, a postat un mesaj pe twitter prin care își exprimă solidaritatea față de familia și prietenii Cristinei, spunând că guvernul pe care îl conduce va depune toate eforturile și resursele necesare  pentru a pune capăt violenței domestice.

"Trebuie să punem capăt acestei orori. Voi depune tot efortul și resursele necesare pentru ca acest guvern să termine cu machismul criminal. Tot sprijinul meu și solidaritatea cu familia și prietenii tinerei femei ucisă astăzi, victima violenţei de gen.", a scris Snachez.

Zeci de familii de vecini s-au oferit să le înfieze pe fetiţele de 2 şi 5 ani ale Cristinei, plasate acum în custodia statului.