Vestea şoc care a traversat România şi a îndoliat lumea presei lasă în urmă tot mai multe semne de întrebare. Medicii legişti nu au putut stabili deocamdată cauzele decesului Cristinei Ţopescu.

Vedeta de televiziune avea 59 de ani şi s-a stins aşa cum a trăit: discret, fără ca alţii să fie martorii dramelor sale personale. La despărţire, ne-a lăsat să medităm: cu zeci de mii de prieteni în lumea virtuală, cu mulţi şi în viaţa reală, s-a stins singură, înconjurată doar de câinii ei.

Articolul continua dupa recomandari

Este strigătul de ajutor al Cristinei Ţopescu. Un mesaj trimis unui prieten cu care împărtăşea o mare pasiune: grija pentru animale.

Cristina Ţopescu, ultima înregistrare: Nu mai ştiu ce să fac, abia. ieri am făcut atac de panică, am reuşit să mă pun pe picioare să fac emisniunea. Azi dimineaţă am făcut din nou, mi-a trecut, acum i-ar m-a luat.

Marius Chirca, membru Kola Kariola: Nu era un om depresiv, era un om supărat. Un om răpus de griji şi de probleme. Din păcate era o femeie singură pentru care mai rămăsese doar emisiunea TV şi aceşti câini. Nu merita să sfârşească aşa.

Jurnalista, care timp de trei decenii a intrat în casele oamenilor cu cele mai importane informaţii, interviuri, poveşti şi reportaje, a murit singură. Fără lumină, fără să observe nimeni că ea lipseşte. Cristina Ţopescu a murit singură. cu 21 de mii de.prieteni virtuali.

Monica Pop, prietenă a Cristinei Ţopescu: Tot ce s-a întâmplat este un mister. A avut o depresie după ce l-a pierdut pe tatăl ei. A murit intempenisv, Cristina a avut, cum să spun, o stare de depresie după aceea.

Roxana Iliescu: Era acel strigăt de ajutor al femeii. În fiecare interviu era cam acelaşi lucru. Ok, fericirea unde e şi cum se atinge?

O vecină a văzut un câine mort în curtea casei ei şi a remarcat că maşina nu a fost mişcată din loc de câteva săptămâni. A sunat la 112. Primii care au ajuns acasă la Cristina Ţopescu au fost poliţiştii.

A fost găsită fără suflare în pat. Fără urme de violenţă. Fără vreun bilet de adio. Ar fi murit la finalul anului trecut. Pentru că a trecut atâta timp, cauza exactă a decesului nu a putut fi stabilită. Medicii legişti ar fi descoperit, după autopsie, urme de medicamente.

Monica Pop, prietenă a Cristinei Ţopescu: Dacă ar fi avut vreun gând de genul acesta ar fi dus câinii de acolo, ea nu ar fi acceptat să se întâmple ceva cu ei niciodată.

Monica Davidescu, actriţă: Îmi pare extrem de rău de ce s-a întâmplat şi încă nu îmi explic. Faptul că a acumulat atât de multă tristeţe, atât de multe neîmpliniri, au făcut-o să se izoleze mai mult decât ne-am imaginat noi.

Ultima postare pe Facebook a fost pe data de 26 decembrie. Şi ultima dată când a deschis o pagină de chat pe telefon a fost două zile mai târziu.

Cristina era consilierul unui secretar de stat pe probleme de comunicare în Ministerul Sănătăţii. Avea şi o emisiune la televiziunea online Canal 33. Nimeni nu şi-a imaginat că ea lipseşte pentru că nu mai e.

Prof. Horaţiu Moldovan, secretar de stat: Colegii noştri din departamentul de comunicare au căutat-o insistent şi nu a mai răspuns, dar am bănuit că a plecat din ţară cu ocazia sărbătorilor, de obicei călătorea frecvent în germania la mama dânsei.

Cu mama plecată în Germania şi doi fraţi vitregi cu care vorbea rar, după moartea tatălui, jurnalista şi-a dedicat viaţa celeilalte familii. A început o luptă dură cu hingherii pentru a salva cât mai mulţi câinii.

În mod intenționat, Cristina Țopescu, a ales să locuiască departe de agitația urbană, într-o casă dedicată, în mod clar, câinilor pe care îi iubea atât de mult. De altfel, singurele suflete care-au rămas alături de ea până în ultima clipă. 

Membru protecţia animalelor: Cred că avea opt câini. De câte ori găsea un animal rănit, abandonat, îl lua pe banii ei, îl ducea, în îngrijea şi îl dădea spre adopţie.

Marius Chirca, membru Kola Kariola: Plătea sume lunare, din câte ştiu eu, aproximativ 5 mii de lei, pentru a asigura traiul tuturor câinilor pe care i-a salvat.

În casa şi în curtea ei au fost găsiţi şapte câini. Doi s-au dus cu ea. Cristina Ţopescu nu a avut copii. Ştefan Bănică Junior, cu care a trăit şase ani, a postat un mesaj pe pagina de Facebook: 

"A fost omul alături de care am trăit una dintre cele mai frumoase şi intense perioade din viaţa mea. Drum lin printre îngeri! Vei avea întotdeauna un loc special în sufletul meu."