Cristian Borcea, condamnat la 5 ani de închisoare în dosarul retrocedării plajelor, rămâne fără aproape un milion de euro, după ce instanţa a dispus şi confiscarea sumei în urma sentinţei definitive.

Cristi Borcea s-a predat la IPJ Ilfov, la câteva ore după ce Înalta Curte a dat sentinţa definitivă în dosarul retrocedărilor ilegale ale unor plaje şi terenuri de la malul mării.

Articolul continua dupa recomandari

Ultima pedeapsă pentru Cristi Borcea a venit la 7 luni după fostul acţionar de la Dinamo a ieşit condiţionat din închisoare. Sentinţa cea nouă din dosarul retrocedărilor plajelor îl va lăsa pe Cristi Borcea şi fără aproape un milion de euro, sumă pentru care instanţa a impus confiscarea.

Condamnat în dosarul Transferurilor, Cristi Borcea a fost eliberat mai devreme deoarece judecătorii , în timp ce a fost închis, a muncit, a scris cărţi, dar şi de faptul că avea atunci 7 copii. 

Procesul în dosarul retrocedărilor ilegale de plaje a început în urmă cu 11 ani. Prejudiciul estimat în dosar este de 114 milioane de euro.

Odată cu Borcea, fostul primar al Constanţei, Radu Mazăre, a primit pedeapsă de 9 ani cu executare. Fostul edil este plecat de mai bine de un an în Madagascar.

În dosarul retrocedărilor ilegale de plaje, judecătorii l-au condamnat şi pe fost preşedinte al Consiliului Judeţean Constanţa, Nicuşor Constantinescu, la 5 ani de închisoare cu executare.