Criminalul fugar care a evadat de la un punct de lucru din judeţul Vrancea a fost prins. Se ascundea într-o stână, la mai puţin de 20 de kilometri de locul din care fugise. 33 de ore a stat în libertate individul care fusese condamnat la peste 20 de ani de închisoare după ce a violat şi a ucis o bătrână. Şi de data asta a intrat în casă peste o localnică şi i-a furat banii pe care i-a găsit.

Sute de poliţişti, jandarmi, câini de urmă şi angajaţi ai penitenciarului Focşani au răscolit fiecare metru de pământ în căutarea fugarului. În timp ce, din aer, un elicopter a supravegheat zona.

Articolul continua dupa recomandari

Individul a fost capturat în comuna Poiana Cristei, la o distanţă de 16 kilometri faţă de locul din care fugise. Se ascundea la o stână, într-o zonă împădurită, greu accesibilă.

A fost dat în vileag însă atunci când a ieşit din ascunzătoare şi a intrat în casă peste o localnică şi i-a furat 180 de lei. După ce femeia a sunat la 112, forţele de ordine l-au prins şi încătuşat pentru a-l trimite înapoi în penitenciar.

Vasilică Ciobotaru, 39 de ani era recidivist condamnat pentru viol şi crimă. Dispăruse de la o fermă de pui din localitatea Goleşti, unde lucra alături de alţi şase deţinuţi. Toţi, păziţi de un singur gardian.

Individul a profitat de faptul că ferma este întinsă pe o suprafaţă mare, iar în zonă nu sunt locuinţe, ci doar terenuri acoperite de vegetaţie şi albia Milcovului.

În tot judeţul, poliţiştii au făcut filtre pe şosele şi au distribuit fotografia deţinutului evadat.

Bărbatul de 39 de ani a fost condamnat în 2005 la 22 de ani de închisoare, după ce a violat şi a ucis o femeie de 74 de ani, cu probleme psihice. Cu toate acestea, era încadrat în regim deschis, iar de mai bine de jumătate de an lucra la construcţia unor hale.

Cms. Şef Georgeta Gură, purtător de cuvânt al penitenciarului Focşani: A fost trecut la regimul deschis, deoarece îndeplinea condiţiile. Era sub supraveghere, era însoţit de către un funcţionar public cu statut special.

Pentru că a evadat, individul riscă să fie condamnat la încă trei ani de închisoare. Tot în Vrancea, în aprilie, un alt deţinut a evadat de la un punct de lucru, dar a fost găsit după şase ore.