Un oraş întreg este în alertă de mai bine de 48 de ore: criminalul-pedofil care a violat şi a ucis o fetiţă de cinci ani e liber. Autorul ar putea fi recidivist, aşa că poliţiştii verifică acum toţi foştii deţinuţi pentru infracţiuni sexuale. Analizele ADN i-ar putea conduce spre ucigaş. Între timp, primarul din Baia Mare vorbeşte de un suspect eliberat de câteva săptămâni din închisoare.

Peste o mie de poliţişti lucrează la ancheta asasinatului din combinatul dezafectat. Au mai multe piste şi mai mulţi suspecţi - de la toţi au luat probe ADN, pe care le compară cu dovezile găsite la locul crimei. 

Articolul continua dupa recomandari

Cătălin Cherecheş, primar Baia Mare:
Astăzi am transmis Poliţiei Naţionale ceea ce noi considerăm că reprezintă în proporţie de peste 90 la sută personajul care a săvârşit această faptă. Este o persoană care a fost identificată în zona gării, este o persoană care a fost eliberată acum câteva săptămâni din penitenciar şi a fost condamnat tot pentru viol.

Oamenii din Baia Mare se tem că ucigaşul-pedofil va face şi alte victime. 

Estera ar fi fost ademenită de un bărbat care i-ar fi oferit dulciuri. Şi violată înainte de crimă. Este acelaşi mod de operare ca în alt caz înregistrat la Baia Sprie, oraş situat la nici 10 kilometri de locul tragediei. 

Dan Antonescu, expert criminolog:
Din câte ştiu, autorul acelei fapte comisă în 2006 sau 2007 este în libertate În mod firesc, el este introdus în cercul de suspecţi. Atunci a fost ucisă după ce a fost violată o fetiţă de vreo 6, 7 anişori, cumva convinsă să-l urmeze pe autor. A fost păcălită, l-a urmat într-o zonă pustie. 

Anchetatorii au vorbit şi despre un bărbat care s-ar da preot şi care ar mai fi fost reclamat în trecut pentru agresiuni sexuale. Primarul spune însă că aceasta ar fi fost o pistă falsă.