Ce n-a reuşit poliţia britanică în şase ani, a rezolvat o româncă geloasă. Tânărul din Cluj, arestat pentru asasinarea unei artiste din Regat, a fost denunţat de fosta soţie. Supărată că a fost părăsită pentru o altă femeie, aceasta a luat legătura cu rudele victimei şi le-a povestit totul. Doar aşa anchetatorii au ajuns la Cristian Sabou, după ani de anchetă şi 10 mii de audieri. Astăzi, tânărul a fost dus în faţa instanţei şi a acceptat să fie extrădat în Marea Britanie. 

În boxa acuzaţiilor, Cristian Sabou a stat îngândurat. A aşteptat să fie judecat de magistraţi pentru o crimă care a îngrozit Marea Britanie. La sfârşitul anului 2013, Valerie Graves, o femeie de 55 de ani, proprietara unei galerii de artă, a fost ucisă cu brutalitate. Şase ani, criminalul a fost căutat în toată lumea. 

Articolul continua dupa recomandari

În sala de judecată, tânărul de 27 de ani a recunoscut că a intrat în vila de aproape 2 milioane de euro, cu intenţia de a fura. A fost însă surprins de victimă şi s-a răzbunat violent. Avea pe atunci 21 de ani şi i-a mărturisit soţiei sale totul. Secretul a fost însă bine păstrat până anul trecut, când românca geloasă, supărată că acesta o părăsise pentru o altă femeie, a decis să-l denunţe. 

CRISTINA RADU, avocata criminalului: Ei s-au despărţit în urmă cu un an şi a luat legătura fosta soţie cu familia victimei pe Facebook sau prin intermediul internetului.

După ce rudele victimei au mers la anchetatorii britanici, care până atunci chestionaseră mai mult de 10 mii de oameni, investigaţia s-a îndreptat către noua pistă. Împreună cu poliţiştii români au reuşit să ajungă la Cristian Sabou pe care l-au filat luni la rând.

"În iarnă au venit doi domni tineri, s-au recomandat, mi-au arătat legitimaţia că sunt de la poliţie şi m-au întrebat de chiriaşi, dacă s-a mutat cineva recent în bloc", spune o vecină.

Ancheta a fost probabil una dintre cele mai mari din Marea Britanie, iar ceea ce nu au reuşit poliţiştii englezi în şase ani, a rezolvat o soţie părăsită. Cristian Sabou şi-a recunoscut fapta în faţa judecătorilor şi a fost de acord să fie extrădat în Marea Britanie pentru a fi anchetat. Singura lui cerinţă a fost ca după condamnare să se întoarcă în România şi să îşi execute pedeapsa într-un penitenciar de aici. 

GABRIELA GROZA, psiholog criminalist: Atunci când este prins infractorul, dincolo de faptul că este copleşit de tot ceea ce urmează, simte şi o uşuare.

 Sabou le-a mai dezvăluit anchetatorilor că a intrat la pont în vilă. 

CRISTINA RADU, avocata criminalului: El susţine că a fost instigat de un coleg de-al lui de cameră din Bacău al cărui nume nu şi-l mai aminteşte.

Complicele nu a fost încă identificat.